Behandelingen

Hondentrimsalon Raymonda biedt verschillende behandelingen aan om zo goed mogelijk aan te sluiten op uw wensen en de behoeften van uw hond.

Effileren
Effileren

Effileren is een techniek waarbij een effileerschaar wordt gebruikt om de natuurlijke uitstraling van uw hond te behouden. Voor dergelijke behandelingen kan u terecht in de trimsalon.

Behandeling_Knippen
Knippen

Goed onderhouden honden kunnen in principe in elk gewenst model geknipt worden, al zijn de mogelijkheden afhankelijk van het type vacht. In de winter kan u uw hond ook laten trimmen of kan de vacht langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last hebben van vocht dan van kou, en lang haar blijft langer nat.

Wassen
Wassen

Uw hond wordt tijdens het trimmen gewassen, maar het is uiteraard ook mogelijk om uw hond zonder trimmen te laten wassen.

Plukken/Strippen
Plukken/Strippen

Het is mogelijk om uw hond te laten plukken of in een stripvacht te zetten.

Scheren
Scheren

Veel mensen denken dat als je een hond scheert, hij kaal en lelijk wordt. Maar, mits de hond geen klitten heeft, kan je ook een lengte van 1,5 centimeter laten scheren. Met keuze uit verschillende maten scheerkoppen is er dus voor ieder wat wils. Het is hierbij van belang dat uw hond wekelijks wordt geborsteld en nagekamd, om te controleren of hij geen klitten heeft.

Als u geen tijd heeft om te borstelen, dan kan u uw hond om de paar maanden laten kortscheren. Hoewel dit misschien iets minder mooi is, is het in de praktijk wel makkelijk. Uw hond heeft weinig tot geen onderhoud nodig, is sneller droog en neemt na een boswandeling niet het halve bos mee in zijn vacht.

Naast al deze behandelingen is er ook nog de mogelijkheid tot kammen en borstelen. Alle behandelingen zijn inclusief nagels knippen. Anaal klieren uitdrukken en oren reinigen gaat in overleg met het baasje.